KOMPAS OP WEST-THAILAND

 

De ervaren Thailandganger heeft al de nodige tours achter de rug en de meeste bekende toeristische plaatsen bezocht. Vandaar ons advies voor wie eens iets anders wil: boek bij Green Wood Travel een Autorondreis en rijd met uw gehuurde auto vrij door Thailand. U komt dan werkelijk in aanraking met 'Amazing Thailand'.

Met 'Kompas op West-Thailand' begint u in Bangkok en eindigt u, na 10 dagen en ongeveer 1460 kilometer, in Chiang Mai. Ontdek het westen van Thailand en de vele authentieke Thaise dorpjes. Langs een mooie route gaat u naar Sukhothai waar veel mysterieuze Boeddhabeelden te vinden zijn. Vergeet Mae Hong Son niet, bekend om de Birmese stijl tempels en de Langnekken. West-Thailand biedt veel kalme natuur en groene landschappen voor mensen die graag het onontdekte wilt ontdekken. 

TOURS

KOMPAS OP NOORD-THAILAND
 

Deze route van de bruisende hoofdstad Bangkok naar "de Roos van het Noorden" Chiang Mai voert langs vele interessante steden, prachtige tempels en schitterende natuur. Het is aan u wanneer u wilt stoppen en of u onderweg dingen wilt inlassen of overslaan. Wij geven deze reistips om u nog meer te laten genieten van de gebieden waar u doorheen rijdt. 

Onderweg verblijft u in hotels die zeker niet doorsnee zijn en door de plek waarop ze liggen, meestal in de natuur, een extra dimensie geven aan deze reis.


Vanaf Bangkok naar de groene heuvels en rivieren van Kanchanaburi, beroemd en berucht om zijn oorlogsverleden.
Vanaf Kanchanaburi naar het landelijke Uthai Thani en vervolgens de oude cultuur met zijn fascinerende tempelpark in Sukhothai. Verder naar het noorden ontdekt u het dorpsleven en oude ambachten in de heuvels van Prae. De oude en leuke stad Nan is ons volgende doel dat we bereiken via kronkelige wegen langs thee en koffie plantages.
Via de uitlopers van de Himalaya rijden we naar Chiang Rai waar we na een ontdekkingstocht door de omgeving dan uiteindelijk het einddoel van deze avontuurlijke autotocht bereiken, de tweede stad van Thailand, Chiang Mai. 

KOMPAS OP OOST-THAILAND

 

 

Oost-Thailand is ook beter bekend als de Isaan. Hier lijkt het alsof de tijd heeft stil gestaan. de Isaan is het armste deel van het koninkrijk, waar het leven nog steeds eenvoudig is en 'traditioneel Thai'. De dagen gaan er langzaam voorbij, de mensen zijn vriendelijk en open; toeristen zijn zeldzaam.

 

De Isaan is een gebied waar Thaise geschiedenis en cultuur nog de gang van alle dag bepalen. Reis met een ervaren gids door centraal en Noordoost-Thailand met zijn talloze bezienswaardigheden en ontdek het echte Thailand, zoals slechts weinig toeristen dit beleven!Ontdek op uw gemak de dorpen waarvan velen bekend staan om hun zijde en fraaie kunstwerken. Elke dorp heeft zijn eigen geschiedenis en de lokalen zijn blij om deze met u te delen. Wist u dat Surin bekend staat om de langdurige relatie met de olifanten? En dat Ubon Ratchathani's provinciale zegel is een lotusbloem?

 

Kortom, genoeg te zien en te leren in het vriendelijke en cultuurrijke Isaan.

KOMPAS OP ZUID-THAILAND
 

Deze route naar het zuiden leidt u via lokale wegen langs stranden, over groene heuvels, oude tempels, interessante stadjes en onverwachte ontmoetingen. U overnacht op plaatsen waar u zonder eigen vervoer vaak wat lastiger zou kunnen komen maar daardoor liggen ze meestal op prachtige plekken in de natuur. 

Vanuit Bangkok zakken we langs de kust van de Golf van Siam af naar Chumphon. Daarvandaan rijden we richting Myanmar en maakt u kennis met een bijzondere project in de bergen. Via een echte apenschool komt u weer terug aan de kust en steekt u over naar palmeneiland Koh Samui. 

Het is natuurlijk geheel aan u wanneer en waar u wilt stoppen. Deze tips zijn alleen bedoeld om uw reis naar het zuiden nog interessanter te maken.

 

 

 

AUTOVAKANTIE DOOR THAILAND

 

 

Als een ervaren vakantieganger, hebt u alle hoogtepunten en bekende plekken van Thailand meerdere malen gezien.
U bent nu toe aan iets anders. Wat dacht u van een autoreis door het westen, oosten, zuiden, of het noorden van Thailand? Ontdek het land van de glimlach op een unieke manier.


Is dat niet erg gevaarlijk, zelf rijden in Thailand?

Het antwoord luidt: nee, als u zich maar houdt aan de Thaise verkeersregels en u aanpast aan de Thaise mentaliteit. De Thai rijden links en kennen niet echt veel verkeersregels. Dat wil dus zeggen: goed anticiperen en vooral niet agressief rijden. In Thailand geldt: wie het dichtst bij de kruising staat, heeft voorrang. Vrijwel alle bewegwijzering is tweetalig (dus ook Engels). Zorg wel voor een Engelstalige wegenkaart en een navigatiesysteem.

Het huren van een auto is voordeliger per maand, zelfs als u de auto bijvoorbeld drie weken huurt!

Green Wood Travel regelt voor u een auto naar keuze, uiteraard voorzien van alle gemakken zoals airconditioning, bij gerenommeerde bedrijven (onder meer Budget en Avis).

In overleg met u stellen wij de leukste routes samen en regelen we voordelig accommodatie voor onderweg.